Vroeger toen ik klein was... alweer even geleden:) kregen we op vrijdagavond friet. Op zaterdag 's-middags chips en groene limonade. Door de week altijd aardappelen/groente/vlees en niks geen chips voor tussendoor. Een kaakje en soms twee bij de thee. 's-Avonds na het avondeten op tijd naar bed. Iedere dag een fruit naar keuze ( en als het kon at ik me daar buikpijn aan, ((want 1 appel is toch echt te weinig)) en op zondag werd er soep geserveerd het liefst kant en klaar (uit een pakje). Zo had moeder op zondag vrij. Rust, Regelmaat en Reinheid stonden hoog in het vaandel. Net als AVG en fruit. Gelukkig hoefde ik geen levertraan in de winter want ik ben iets jonger, toen was die hype al over, (gelukkig:)). Maar gezond eten is wel een dingetje wat helpt om je lijf in orde te houden. Nou vind ik dat gezond één voorwaarde is want het moet ook lekker zijn. Andijvie papjes ( je kent het wel gaar gekookt en dan wat gebonden met maizena) ieuw! het kan hoor dat je met die smaak bent opgegroeid en dat dus lekker vind maar lekkerder is het dan toch om heerlijke andijvie-stamppot* te maken. Het hele jaar rond is dit van mij toch wel een favoriet. In de zomer haal ik uit mijn moestuin de heerlijkste andijvie. Verser dan vers. Ik wordt er blij van. Dus voor mij het hele jaar door ook stamppot.
Op zondag, tja ik wou dat ik het lust... Maar soep uit een pakje is niet mijn smaak. Dus voor vandaag gooi ik wat krieltjes in de oven. Ik kruid en bak een varkenshaas. Het enige echte werk was de peulen schoonmaken en tussendoor het bakken en koken schrijf ik deze blog. Ach ja, was het vroeger beter? Ik weet niet. Ik ga lekker eten.
* Andijviestamppot (maar dan anders) is een receptkaartje van kaartje Bedankt. Om in de winkel van Kaartje Bedankt te komen dien je de code aan te vragen. Dat komt omdat Kaartje Bedankt uitsluitend verkoopt aan bedrijven.
Reactie plaatsen
Reacties